Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام ذوعلم با اشاره به ویژگی‌های عقلانیت انقلابی گفت: مشی حضرت امام(ره) و رهبری در اداره امور کشور عقلانیت انقلابی بوده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام علی ذوعلم معاون آموزش و پژوهش دانشکده انقلاب اسلامی در نشست علمی عقلانیت انقلابی که عصر امروز (سه‌شنبه 10 مرداد) به همت موسسه آموزشی و پژوهشی انقلاب اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: عقلانیت انقلابی عقبه و امتداد فکری در اسلام ناب محمدی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: عقلانیت انقلابی به شکل یک چارچوب فکری و اندیشه‌ای و برگرفته از تجربه تاریخی با کمک گرفتن از سیره ائمه ما را یاری می‌کند تا تعابیر اجتماعی روز را بهتر درک کنیم. سه نوع چارچوب که عقلانیت انقلابی در برابر آنهاست و با آنها تضاد دارد عبارتند از عقلانیت لیبرالیستی که ما نباید از آن تبعیت کنیم، چرا که به کارگیری این عقلانیت برای ما ثمره‌ای جز انزوا نخواهد داشت، مانند شرایطی که قبل از انقلاب در آن قرار داشتیم.

حجت‌الاسلام ذوعلم ادامه داد: دومین معنای سلبی محافظه کاری سیاسی اجتماعی است که خروجی آن توقف، بازگشت به عقب، ایستایی و تحجر است که مانع پیشرفت حرکت ما می‌شود و تجربه خیلی از کشورها این واقعیت را به خوبی نشان داده است. سومین چارچوبی که در مقابل عقلانیت انقلابی است، شورش‌گری و به بیان بهتر تخریب یا هنجارشکنی است که این چارچوب در تضاد فاحش با عقلانیت انقلابی قرار دارد.

معاون آموزش و پژوهش دانشکده انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه مشی حضرت امام خمینی(ره) و همچنین سیره رهبر معظم انقلاب در اداره امور کشور بر مبنای عقلانیت انقلابی بوده است، تصریح کرد: مشی امام(ره) و رهبری بر پایه اصول عقلانیت انقلابی بوده که مهمترین آنها عبارتند از اصالت پایداری که به معنی مقاومت برای رسیدن به آرمان‌هاست که بر پایه آیات قرآن نهادینه شده و بیان می‌دارد که ایمان واقعی تنها با مقاومت به دست می‌آید و مبانی اسلام نیز ما را به جهاد و مقاومت سوق داده که نمونه بارز آن حماسه کربلاست.

وی افزود: دومین ویژگی آرمان‌گرایی همراه با آینده‌نگری است که در آن ما علاوه بر اینکه مشکلات و خلع‌ها را می‌بینیم، برای رسیدن به آرمان‌ها چاره‌اندیشی می‌کنیم. هر چند واقعیت‌ها نامناسب و در بر دارنده هزینه‌های سنگینی برای ما باشد.

حجت‌الاسلام ذوعلم با بیان اینکه سومین شاخص تکلیف‌گرایی به همراه برداشت درست توام با رسیدن به نتایج مطلوب است، خاطرنشان کرد: البته اگر ما تنها تمرکزمان به رسیدن به نتایج معطوف باشد، در واقع نتوانسته‌ایم عقلانیت انقلابی را به درستی پیاده کنیم. چهارمین شاخص تبدیل محدودیت‌ها به فرصت‌هاست و پنجمین آن نقادی و نقد پذیری است. بدین معنا که ما در نگاه انقلابی در وضع موجود متوقف نمی‌شویم و در مسیر پیشرفت و تکامل با قدرت حرکت می‌کنیم.

معاون آموزش و پژوهش دانشکده انقلاب اسلامی گفت: ویژگی آخر مشی عقلانیت انقلابی بهره‌برداری حداکثری از امکانات و ظرفیت‌های داخلی و خارجی در دسترس است، بعضی‌ها این‌گونه وانمود می‌کنند که عقلانیت انقلابی بدین معناست که دور خودمان دیوار بکشیم، در صورتی که معنای واقعی عقلانیت انقلاب این است که بتوانیم در راستای اعتلای مسیر توحیدی از ویژگی‌های بارز این عقلانیت استفاده کنیم.

وی با اشاره به نمونه‌های عملی استفاده از عقلانیت انقلابی در عرصه‌های اقتصادی، سیاسی و رسانه در طول تاریخ انقلاب اسلامی، اظهار داشت: یک نمونه از موارد استفاده از عقلانیت انقلابی بهره‌گیری از آن در بحث دیپلماسی است. دیپلماسی به معنای تعامل و رفت و آمد و گفت‌وگو با کشورهاست، ولی یک موقع دیپلماسی در ذیل تفکر لیبرالیستی تعریف می‌شود که این دیپلماسی قطعا به ما ضربه می‌زند، اما اگر دیپلماسی تحت چارچوب عقلانیت انقلابی حرکت کند مانند مسیر طی شده در طول تاریخ انقلاب اسلامی علیرغم فشارهای فراوان دشمنان توانسته‌ایم در مسیر اهداف عالی انقلاب حرکت کنیم.

حجت‌الاسلام ذوعلم ادامه داد: نمونه دیگری از استفاده از عقلانیت انقلابی در عرصه دیپلماسی مطرح کردن مفهوم نرمش قهرمانان از سوی رهبر معظم انقلاب است. همچنین در راهبردهای فرهنگی بحث آتش به اختیار از سوی رهبری مطرح می‌شود که این موضوع به هیچ عنوان همسو با ناهنجاری در جامعه نیست، چرا که عقلانیت انقلابی در نقطه مقابل این مفهوم تعریف شده است.

معاون آموزش و پژوهش دانشکده انقلاب اسلامی در انتهای سخنانش گفت: ما نیاز به تبیین عقلانیت انقلاب در برابر تحلیل‌ها و کنش‌های رایج دیگر داریم تا نشان دهیم موفقیت‌های ما در طول تاریخ انقلاب از زمان‌هایی بوده که در چارچوب عقلانیت انقلابی حرکت کرده‌ایم.

انتهای پیام/

R1455/P1011121/S1,17/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۴۵۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باقری:‌ گذر موفق ایران از نشیب وفرازها مرهون حکمت رهبر معظم انقلاب است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی باقری در نشست رونمایی از فصلنامه تاریخی - سیاسی «ماجرا» که به نحوه گذر موفق جمهوری اسلامی ایران از تهدیدهای امنیتی و نظامی سال‌های ۱۳۶۹ (تجاوز صدام به کویت) و ۱۳۷۷ (حاکم شدن طالبان در افغانستان و به شهادت رساندن دیپلمات‌های ایرانی در مزارشریف) و ۱۳۸۰ (رخداد یازده سپتامبر و حمله آمریکا به افغانستان) و ۱۳۸۱ (تجاوز آمریکا به عراق و سرنگونی صدام) پرداخته است، اظهار داشت: رمز عبور موفق و پیروزمند جمهوری اسلامی از چهار گذرگاه تهدید و خطر جدی، حکمت رهبر انقلاب اسلامی است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به مدیریت و راهبری هوشمندانه رهبر انقلاب اسلامی در گذر موفق از چهار رویدادی که طی دهه نخست ولایت ایشان می‌توانست ایران را به جنگ‌های با نتیجه نامعلوم بکشاند و در تشریح ماهیت حکمت رهبری در این خصوص گفت: تعامل فعال و هوشمندانه ایران با دو گزاره راهبردی و به ظاهر متناقض «پرهیز از جنگ» و «نهراسیدن از جنگ»، رمز عبور موفق جمهوری اسلامی ایران از این تهدیدها بود و در عمل توانست با ایجاد بازدارندگی فعال، «پیروزی بدون جنگ» را محقق کند.

باقری با اشاره به لزوم الگوسازی از تدابیر رهبری و سیاست‌های نظام در طول دهه‌های گذشته با هدف بهره‌گیری از تجربه‌های موفق و عبرت از تجربه‌های ناموفق به لزوم تاریخ‌نگاری عالمانه، بی‌طرفانه و جامع رویدادها و تحولات اشاره کرد و گفت: تاریخ‌نگاری درست و صادقانه انقلاب اسلامی کاری جهادی و مصداق بارز جهاد تبیین است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به نقش و جایگاه حکمت در سامانه حکمرانی ولایت امر، گفت: حکمت فراتر از علم و دانش و تجربه و اطلاعات است و زمانی که نور تقوا بر علم و دانش تابیده شود، حکمت هویدا می‌شود و این ویژگی مختص نظام دینی است، چرا که منبع این نور آراستگی به زیور تقوای فردی و سیاسی است.

باقری با اشاره به فرآیند تربیت نیروی انسانی در مسیر حکمرانی دینی طی چهار و نیم دهه گذشته، گفت: شخصیتی برجسته و بی‌نظیر مانند سردار سلیمانی، محصول مکتب امامین انقلاب اسلامی و ثمره تربیت در سایه حکمت خمینی و خامنه‌ای است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به اختلاف میان جریان‌های سیاسی داخلی در سال ۱۳۶۹ در موضوع ورود یا عدم ورود به جنگ علیه آمریکا در قضیه تجاوز صدام به کویت، گفت: سیر تکاملی انقلاب اسلامی و حکمت رهبری انقلاب توانست افکار عمومی را چنان ارتقا دهد که در سال ۱۴۰۳ درباره پاسخ قاطع به تجاوزگری رژیم صهیونیستی، مواجه با یک اجماع ملی قاطع بودیم و ابتکار تادیب رژیم صهیونیستی، نه‌تنها موجب تشویش افکار عمومی نشد، بلکه در عمل موجب تحکیم وحدت ملی و ارتقای همدلی ملی شد.

باقری با اشاره به این که گذر موفق ایران از نشیب و فرازهای نظامی و امنیتی چند دهه گذشته مرهون حکمت آیت‌الله خامنه‌ای بوده است، تصریح کرد: دستاورد مهم و راهبردی صیانت از امنیت ملی، تامین منافع ملی، حراست از تمامیت ارضی و حفاظت از حاکمیت ملی، مرهون سازوکارهای سخت و نرمی است که در طول سال‌های گذشته بر اساس تدابیر رهبری انقلاب در کشور نهادینه شده و این مهم نیز جلوه‌ای از حکمت رهبری انقلاب است. وی در ادامه افزود: این که در اوایل دهه ۱۳۷۰ ایران مبادرت به طراحی و ساخت موشک‌هایی می‌کند که سامانه‌های پدافندی پرهزینه و پیشرفته آمریکا و صهیونیست‌ها و همپیمانان آنها در دهه ۱۴۰۰ از رهگیری و مقابله با آن ناتوانند، حاکی از درایت رهبری، هوشمندی نظامیان، تخصص دانشگاهیان، توانمندی فناوران، مهارت صنعتگران و دوراندیشی دیپلمات‌های ایرانی است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به پیروزی بزرگ ناشی از عملیات وعده صادق که بازدارندگی فعال را به نفع جمهوری اسلامی ایران رقم زد، گفت: همانگونه که «طوفان الاقصی» سامانه‌های نظامی، اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی را در معرض خسارات غیرقابل ترمیم قرار داد، «وعده صادق» نیز سامانه تدبیر آمریکا در منطقه را با چالش‌های جدی مواجه نمود و تجدیدنظر در راهبردهای امنیت ملی را بر آمریکا تحمیل کرد.

باقری با بیان اینکه حفظ بازدارندگی فعال در گرو هم افزایی بیشتر و موثرتر همه ارکان نظامی، امنیتی، اطلاعاتی و سیاسی و دیپلماسی عمومی کشور است، تصریح کرد: حکمت رهبری اجازه نمی‌دهد حتی در پرتو پیروزی بزرگ وعده صادق، دستگاه‌های مسئول حتی لحظه‌ای از ارتقای بازدارندگی فعال در عرصه‌های مختلف غفلت کنند و به همین جهت، دستورکار دستگاه سیاست خارجی نسبت به قبل از عملیات وعده صادق گسترده‌تر، هوشمندانه تر، مبتکرتر، دوراندیشیانه تر و عملیاتی تر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود
  • باقری:‌ گذر موفق ایران از نشیب وفرازها مرهون حکمت رهبر معظم انقلاب است
  • نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان و مدیران رسانه‌ای برگزار شد
  • نشست هم‌اندیشی وزیر امور خارجه با مدیران عامل رسانه‌های کشور
  • نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان با مدیران عامل رسانه‌های کشور
  • هنرمند انقلابی در راستای توحید الهی گام برمی دارد
  • فیلم| ماجرای حضور رهبر انقلاب در خانه شهید شیرودی | خبر مهمی که رهبر انقلاب از رادیو شنید
  • تاکید امام جمعه موقت گرگان بر عمل به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب برای ریشه‌کنی فساد در کشور
  • تاکید امام جمعه مشهد بر ضرورت تحول و تجدید حیات در عرصه فرهنگی جامعه
  • هدف از اعلام انقلاب فرهنگی اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها بود