Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیج دانشجویی دانشکده های الهیات و معارف اسلامی، روانشناسی و علوم تربیتی، ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران طی نامه‌ای به طهرانچی، ریاست دانشگاه آزاد، نکاتی را پیرامون اخراج عبدالکریمی از این دانشگاه بیان کردند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشکده های الهیات و معارف اسلامی، روانشناسی و علوم تربیتی، ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران طی نامه‌ای به طهرانچی، ریاست دانشگاه آزاد، نکاتی را پیرامون اخراج عبدالکریمی از این دانشگاه بیان کردند که متن این نامه به شرح زیر است:

 

جناب آقای طهرانچی
ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی

با سلام و احترام

درست در بیست و یکم اسفندماه سال نود و نه بود که رهبر انقلاب این جملات را فرمودند: «در داخل کشور، یک گروهی از این روشنفکرنما‌ها -البتّه سال‌ها پیش؛ که اخیراً هم گاهی تکرار می‌شود- عنوان دگراندیش را در مقابل جمهوری اسلامی قرار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

من در یک سخنرانی گفتم که برای ما دگراندیش مسئله‌ای نیست؛ اندیشۀ شما دیگر است، خب دیگر باشد، چه اشکال دارد؟ ما با اندیشۀ شما کاری نداریم [لکن]دشمنی نباید بکنید. قرآن روی دشمن و دشمنی کردن تکیه می‌کند.»


بنابر آن چه از رهبر انقلاب نقل شد، از مهم‌ترین ارزش‌های مبنایی محیط آکادمیک، آزاد اندیشی و آزادی علمی است. آزادی علمی به آزادی اجتماع علمی اعم از دانشجو و استاد در زمینۀ تولید علم و دانش اشاره دارد. در آزادی علمی هیچ نیرویی نباید مانع از علم زایی و دانش‌زایی شود و اجتماع علمی می‌بایست در این زمینه آزاد باشد. حال اگر این آزادی از استاد و دانشجو گرفته شود نهاد دانشگاه دچار نقص بزرگی می‌شود و نقص در دانشگاه نتیجه‌ای جز سست شدن طبقۀ نخبگانی همراه خود ندارد. کما اینکه رهبر انقلاب نیز در سخنان خود در خصوص کرسی‌های آزاداندیشی و گفتگو‌های آزاد به آزادی علمی اشاره می‌کنند و تأکیدات بسیاری در این زمینه داشته‌اند. در نتیجه آزادی علمی در منظومۀ فکری رهبر انقلاب امری مهم و حیاتی است.


امروز با گذشت بیش از ۴۰ سال از عمر انقلاب اسلامی شاهد اقداماتی از سوی برخی مدیران و مسئولان هستیم که نه تنها سدی است برای تحقق گام دوم انقلاب اسلامی، که حتی آرمان‌های اولیۀ انقلاب اسلامی و تئوریسین‌های انقلاب را هم زیر سؤل می‌برد و خدشه‌دار می‌کند.


اخراج دکتر بیژن عبدالکریمی از دانشگاه آزاد به دلیل نظریات ایشان در ابواب گوناگون، یکی از این اقدامات نابخردانۀ مسئولین به شمار می‌رود. مگر نه این که رهبر معظم انقلاب به کرات تآکید داشته‌اند که دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه محلی هستند برای تضارب آراء و آزاد اندیشی؟! اخراج دکتر بیژن عبدالکریمی به دلیل اظهار نظر‌های ایشان، بی‌توجهی صریح و علنی به آن گفتار شهید مطهری است که فرمودند: «من اعلام می‌کنم که در رژیم جمهوری اسلامی ایران هیچ محدودیتی برای افکار وجود ندارد و از کانالیزه کردن اندیشه‌ها خبری نخواهد بود. همه باید آزاد باشند که اندیشه‌های اصلی‌شان را عرضه کنند.»


دکتر بیژن عبدالکریمی از معدود اساتید علوم انسانی است که پرده نشینی را کنار زده است و گفتمان این علوم را به قدر ممکن در میان جامعه برده و قشر جوان، نخبه و موثر جامعه را با نظریات خودش به چالش کشیده است. ایشان به وضوحِ هرچه تمام‌تر دل‌سوز این کشور، نظام و مردم است. او مشخصا نادی معنا در جهان بی‌معنای مدرن است و این معنا را درست در دین اسلام جستجو می‌کند. کافی است نگاهی به آثار و گفتار‌های ایشان بیاندازیم تا متوجه شویم که ایشان مردی متعهد و آزاده‌اند. ایشان همواره خود را در مدار نظام جمهوری اسلامی دانسته و در گفتگو‌های گوناگون خود تصریح دارد که هیچ وقت با قشر مخالف نظام و اپوزسیون همراه نبوده و راه حل مسائل کشور را در فعالیت‌های انقلابیون دانسته است. به گواه بسیاری از نزدیکان ایشان، دکتر عبدالکریمی حتی از اینکه سخنرانی‌هایشان توسط رسانه‌های معاند پخش می¬شده است دل‌گیر و مبغوض بوده‌اند. او حتی پس از اعلام خبر اخراجش نیز تلاش می‌کند تا این مسئله را در گفتمان انقلاب حل و فصل کند.


دانشگاه آزاد اسلامی باید دلیل و هدف خود از اخراج دکتر عبدالکریمی را بیان کند. بر خلاف اعلام خبرگزاری‌ها مبنی بر اخراج دکتر عبدالکریمی به دلیل دفاع از حکومت پهلوی، «دکتر فرزاد جهان‌بین»، معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد، این خبر را تکذیب کردند و بیان کردند که دلایل دیگری موجب صدور حکم اخراج این استاد فلسفه شده است؛ از جمله ترویج سکولاریسم و بی‌دینی در میان دانشجویان! مطمئنا اگر استادی بخواهد در فضای آموزشی و آکادمیک و نه در فضای کرسی‌های آزاداندیشی و مناظرات، بی‌دینی را ترویج کند باید با او برخورد شود، اما شواهد و قرائن موجود از دکتر بیژن عبدالکریمی موید چنین مسئله¬ای نیست، در نتیجه جامعۀ علمی کشور خواستار روشن شدن این ادعا هستند، آن هم در شرایطی که امکان دفاع شخصی که مورد اتهام قرار گرفته است وجود داشته باشد.


هم‌چنین، لازم به ذکر است که طبق بیان دکتر عبدالکریمی در صفحۀ رسمی ایشان پس از تعلیق حکم ایشان تا زمان رسیدگی در هیئت عالی تجدید نظر، باز هم امکان ورود به دانشگاه برای ایشان فراهم نشده و نام ایشان از مقابل درس‌های تعیین شده از طرف گروه آموزشی حذف شده است. این رفتار دوگانه اگر علتی دارد نیازمند توضیح و اگر سهوا رخ داده است نیازمند عذرخواهی است.


امروزه دشمن جمهوری اسلامی، بیش از هرچیز به غفلت، بی تدبیری و اقدامات مأیوس‌کنندۀ مسئولین کشور دل بسته است. تصمیمات مسئولین و مدیران، نباید موجب از بین رفتن امید به ویژه در بین جوانان و روشن‌فکران شود. بسیج دانشجویی، امیدوار است هرچه زودتر نسبت به حکم اخراج دکتر عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه آزاد اسلامی، روشنگری صورت گیرد تا حقیقت نمایان شود.

 

امضاکنندگان:

بسیج دانشجویی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران
بسیج دانشجویی روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران
بسیج دانشجویی ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه آزاد طهرانچی دکتر عبدالکریمی اخراج استاد بسیج دانشجویی اخراج دکتر عبدالکریمی دکتر بیژن عبدالکریمی جمهوری اسلامی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران دانشگاه آزاد علوم انسانی رهبر انقلاب آزادی علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۳۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جریان دانشجویی بستر خوبی برای پای کار آمدن قشر خاکستری در فعالیت‌های فرهنگی است

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کرمانشاه، مهرداد محمدی ادوار حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه در گفتگو با ایسکانیوز، با اشاره به نقش فعالیت تشکل‌ها و جریان دانشجویی در دانشگاه‌ها، گفت: این تشکل‌ها بستر بسیار خوب و مناسبی برای پای کار آمدن قشر خاکستری دانشگاه در حوزه فعالیت‌های فرهنگی است و می‌تواند دانشجو را از انفعال در فعالیت دانشجویی و فرهنگی خارج سازد و آن را مهیای حرکت در جهت پیشرفت کشور نماید.

وی در ادامه به موضوع لزوم رقابت بین سایر تشکل‌ها و جریانات فرهنگی دانشگاه اشاره کرد و تصریح کرد: وجود رقابت کاری در کنار حفظ دوستی‌ها و همکاری های مشترک باعث افزایش بهره‌وری و سطح کیفی برنامه‌های اجرایی خواهد شد چراکه همه این مجموعه‌ها دارای هدفی واحد و آن‌هم رشد و پیشرفت نظام آموزش عالی و به طبع آن کشور هستند و این امر بایستی مورد توجه این دست‌اندرکاران قرار گیرد که این رقابتِ درست منجر به پیشرفت در این حوزه‌ها خواهد شد.

مسئول اسبق حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه با بیان اینکه دانشجو نباید نسبت به اتفاقات اطراف خود منفعل و بی‌تفاوت باشد، گفت: تشکل‌های دانشجویی در مسیر فعالیت خود نباید تحت تاثیر جریان‌ها و فعالیت‌های سیاسی قرار گیرند و از گرفتار امر سیاسی‌کاری شدن پرهیز کنند که این موضوع آفتی بزرگ و تاثیرگذار بر فعالیت‌های دانشجویی است.

ادوار بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه ادامه داد: در نظام اسلامی، دانشگاه تنها محل ارائه و کسب آموزش‌های علمی نیست، بلکه محلی برای هویت‌سازی و آماده‌سازی فرد برای مراحل بعدی زندگی و دوران پسا تحصیل وی هست و این موضوع می‌طلبد که مسئولین نیز اهمیت تشکل‌ها و جریان دانشجویی را بیش‌از پیش درک کنند.

مهرداد محمدی با بیان اینکه دشمن همواره دانشگاه‌ها و قشر دانشجو را مورد هدف قرار داده و برای دست‌یابی به اهداف شوم خود همواره برای سوءاستفاده از محیط دانشگاه‌ها برنامه‌ریزی کرده است، بیان کرد: دشمنان همواره در تلاش هستند رشد علمی و حرکت به سمت تمدن نوین اسلامی را متوقف کنند اما حضور جوانان مومن، معتقد و انقلابی در این مسیر، بیش از پیش دشمنان را مأیوس کرده است و این موضوع در جامعه و محیط اطراف نیز اثرات مطلوبی را برجای خواهد گذاشت.

وی در ادامه با اشاره به انتقاد مقام معظم رهبری در دیدار رمضانی امسال خود با دانشجویان مبنی بر کمرنگ بودن پیشرفت‌های کشور در ذهن و مواضع دانشجویان، گفت: همانطور که معظم له بارها تاکید نمودند بایستی در کنار نگاه انتقادی منصفانه و همراه با راهکار به مسائل و مشکلات کشور، نگاه مفتخرانه به دستاوردها و پیشرفت‌های چشمگیر و پرشمار کشور در حوزه‌های مختلف را نیز داشت و علاوه بر این نگاه به تبیین آن‌ها نیز برای سایر قشر دانشجو در چارچوب تشکیلات و مجموعه‌های موجود پرداخت.

مسئول اسبق حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه در ارتباط با محدودیت‌ها و چالش‌های تجربه شده در دوران مسئولیت در این دانشگاه ضمن قدردانی از همراهی مسئولین به نکاتی از جمله اجازه ندادن متولیان، وجود برخی ملاحظات خاص و محدودیت‌زا مبنی بر انجام فعالیت‌ها و صرف بودجه‌ها صرفا در محدوده دانشگاه اشاره کرد و افزود: وجود این دست از قوانین علاوه بر اینکه باعث جلوگیری از ارتباط بیشتر محیط دانشگاه‌ با محیط برون دانشگاهی می‌شود در نهایت مانعی نیز بر انجام برخی فعالیت‌های بیشتر بوده و ایجاد محدودیت کرده است.

محمدی در پایان در خصوص فعالیت‌های حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه در زمان مسئولیت خودت با بیان اینکه در شرایط ویژه شیوع ویروس کرونا و همراه با محدودیت‌هایی مواجه بوده‌اند از فعالیت‌هایی نظیر برپایی مرکز واکسیناسیون کرونا در دانشگاه جهت دانشجویان و عموم مردم، ضدعفونی اماکن عمومی و دانشگاهی به‌منظور جلوگیری از شیوع این ویروس، برگزاری اردوی راهیان نور بصورت مجازی، کاروان‌های نیکوکاری و اروهای جهادی، برگزاری مراسم سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و بسیای برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی در آن زمان یاد کرد.

خبرنگار: نرگس نوری

انتهای خبر/

کد خبر: 1226830

دیگر خبرها

  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • عملیات «وعده صادق» امید به مقاومت در سایر کشورها را افزایش داد
  • واکسیناسیون ۲۶ هزار رأس دام سبک و سنگین در مناطق محروم چهارمحال و بختیاری
  • تحول بی‌واسطه با مردم
  • «برنامه بی‌واسطه» دستاوردهای محققان دانشگاه آزاد اسلامی را به تصویر کشید
  • سال گذشته اردوی راهیان نور با حضور بیش از ۱۵۰ نفر از دانشجویان برگزار شد
  • جریان دانشجویی بستر خوبی برای پای کار آمدن قشر خاکستری در فعالیت‌های فرهنگی است
  • تشکیلات‌، شبکه‌ و جریان‌‍سازی ۳ اصل مهم در دانشگاه‌های آذربایجان غربی
  • بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی پیرامون حضور وزیر علوم در این دانشگاه: آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید! شما اخراج اساتید ضد انقلاب و اسلام و دین از دانشگاه‌ را، تبدیل به ابزاری برای تسویه‌حساب‌های شخصی کردید